Трагедия разтърси Литекс

2010-08-18 11:37:00

Четирима основни футболисти на Литекс няма да вземат участие в първия плейоф за влизане в групите на Лига Европа срещу Дебрецен. Наказани са Ивелин Попов и Николай Бодуров, а с травми са Дока Мадурейра и Пламен Николов.

Отборът днес замина Унгария с чартърен полет. Гриша Ганчев не се качи в самолета, а с ловчанлии замина само президентът Трифон Попов. Решението на собственика на клуба да не пътува за Дебрецен е свързано с трагичната смърт на члена на Управителния съвет на клуба Радослав Димитров. 48-годишният мъж е починал от масивен инфаркт. Димитров, който познатите му го наричаха Фачо, бе един от най-близките хора на собственика на "оранжевите" Гриша Ганчев. Двамата са били съученици и добри приятели.

"Това е мачът на годината за нас, така че сме наясно за какво се борим. Наистина добрите ни футболисти в атака не са с нас, но ние имаме достатъчно хора, които могат да играят на високо ниво", каза старши треньорът Петко Петков.

"Имаме двама наказани основни футболисти, но мисля, че всеки, които влезе, ще даде 100% и трябва още в първия мач да си тръгнем с добър резултат, и ако можем още първия мач да решим нещата" заяви защитникът на Литекс Михаил Венков.

"Наблюдавахме Дебрецен на видео два дни, така че мисля, че знаем достатъчно. Доста сериозен отбор са, това е" коментира при заминаването на отбора нападателят на "оранжевите" Светослав Тодоров. Опитният голмайстор сподели, че е напълно готов да играе като титуляр и се чувства отлично. "Изиграх за седем дни три мача, така че всичко е нормално. Каквото реши треньорското ръководство, това ще е” коментира той шансовете си да бъде титуляр.

Срещата под ръководството на кипърския съдия Леонтиос Трату е на 19 август от 20.00 часа българско време в Ниредхаза.

Вашият коментар