Трагичната игра не спря ЦСКА за финал

Начало » Трагичната игра не спря ЦСКА за финал

Купа на БългарияОтборът на ЦСКА се класира с дузпи срещу Славия на финал за купата на България, след като загуби с 0:2 след слаба игра и някои доста спорни съдийски отсъждания.

След първия мач „червените“ водиха с 2:0, но „белите“ заличиха пасива с два гола до 12-ата минута на Тасев и Минчев.

Малко след това ЦСКА вкара гол, който не бе зачетен от реферите, след като стражът Вуцов изби доста спорно далеч след голлинията. Още по-спорно бе решението ситуацията да не се гледа от VAR.

ЦСКА нямаше ясна идея как да вкара гол, докато Славия опитваше на контри, но доста неумело. След почивката трагичната игра на „армейците“ продължи, а Славия можеше да вкара на два пъти, един от които с удар от центъра. В самия край Кери, Кайседо и Мухар се разминаха с топката.

Така се стигна до продължения, в последната минута на които стражът на Славия Вуцов фаулира Йоан Баи, но вместо дузпа за ЦСКА, съдията отсъди нарушение на червения играч, който… беше откаран с линейка.

При дузпите всички бяха без грешка до допълнителните, в които Кох изпусна за ЦСКА, а след него веднага Евтимов спаси шута на Николаевич. ЦСКА поведе отново, за да дойде големия момент на Евтимов, който спаси за втори път, пращайки „армейците“ на финал.