Треньорът на Украйна подаде оставка

2010-08-21 17:33:00

Специалистът взе това решение след наказание на клуба му Металург

Селекционерът на украинския национален отбор по футбол Мирон Маркевич подаде оставка в знак на протест към наказанието заради корупция на "Металист" (Харков). Докато водеше националите, той беше начело и на клуба от Харков.

Във вторник Украинската футболна федерация реши, че двубоят между "Металист" и "Карпати" (Лвов) от 2008 г. е бил уреден и наказа няколко официални лица и от двата отбора. Като част от санкцията, те започват новия сезон с по девет точки по-малко.

"Украинската футболна федерация се дискредитира тотално с това решение. Нямам моралното право да работя за организация, която се опитва да унищожи футбола в Харков и затова напускам", се казва в официалното становище на Маркевич, публикувано на сайта на "Металист".

Треньорът е начело на клуба от 2005 г., като от февруари тази година съвместява длъжността си заедно със селекционерския пост.

Срещу него нямаше обвинения за участие в корупционния скандал между двата клуба. Преди да поеме отбора от Харков, Маркевич е бил начело именно на "Карпати" (Лвов).

Все още не е ясно дали федерацията ще приеме оставката на селекционера. Украйна е единият от домакините на европейското първенство през 2012 г. и националният отбор ще участва там по право.

Вашият коментар