Треньор проваля Испания, Италия тръгва успешно

Начало » Треньор проваля Испания, Италия тръгва успешно
Рамос Испания
Снимка: Даниел Касас

Испания се изложи с 1:1 като домакин на Гърция в Севиля в първия мач от световните квалификации в група В и позволи на Швеция да тръгне лидер с минимална победа.

Луис Енрике Мартинес изненада с Педри, Бускетс и Алба на пейката (изобщо не викна Марко Асенсио и Лукас Васкес), залагайки на Гая ляв защитник, Маркос Йоренте и Коке – отдясно. Капитанът на Атлетико профука двоен голов шанс от мястото на дузпата, гърците малко натиснаха и капитанът-рекордьор по мачове с Испания Рамос трябваше да показва класа.

С 80% испанско владеене Дани Олмо тресна греда, веднага в 33-тата Алваро Мората oвладя с гърди и откри след дигонален пас от Коке.Италиански арбитър свири пресилена дузпа на Иньиго Мартинес след почивката и капитан Бакасетас изравни с хубав удар срещу Унай Симон.

Влизането на младите дебютанти Педри и Браян Хил, заедно с Микел Оярзабал, раздвижи средната линия с оригиналсност и повече топки напред, но стрелците се скъсаха да бъркат. Хосе Гая профука три положения в наказателното в последния четвърт час, Мората – друго. Луис Енрике можеше да сглоби много по-успешен тим.

Златан Ибрахимович асистира на Клаесон за победния гол на Швеция с 1:0 над Грузия. Така при завръщането си в национала след пет години етническият боснено-хърватин стана най-възрастният с “жълтата“ фланелка на 39 години и 173 дни.

Италия опука с 2:0 Северна Ирландия с голове на Берарди и Иммобиле в нашата група С и натрупа 23 мача без загуба.

Англия отнесе с 5:0 Северна Македония, а Гарет Саутгейт стана първия с по 50 мача като играч и треньор. Германия наби с 3:0 Исландия сголове на Горецка, Хаверц и Гундоган.