Трети от Литекс в националния отбор

2010-10-10 13:22:00

Трети защитник на Литекс намери място в националния отбор на България. Това е Михаил Венков, който ще замести контузения Валентин Илиев за мача със Саудитска Арабия.

Контролната среща е на 12 октомври, вторник, от 18:30 часа на ст. "Али Сами Йен" в Истанбул.

 

Освен него, в състава са още двама играчи на шампионите от Литекс – Петър Занев и Николай Бодуров. Венков прави своеобразно завръщане в тима. Той е почти незаменима част от него в периода 2006-2008 година, но записва едва седем мача. В последната година под ръководството на Станимир Стоилов, той не попадаше в разширения състав.

Валентин Илиев, който до 35-та минута на мача с Уелс беше най-добрият играч на терена, получи контузия в бедрото и отстъпи мястото си на играча на ЦСКА Павел Виданов, който на свой ред също изнесе силен мач. Така с четирима нови в защита (Илиев, Занев, Виданов и Бодуров) България най-накрая получи желаната стабилност и спечели с 1:0 като гост в Кардиф.

Освен Вальо Илиев, с отбора не са Николай Михайлов, Стилян Петров и Мартин Петров. Днес в 17:00 часа националите имат открита тренировка в Правец. Утре сутрин пък те отлитат за най-големия турски град – Истанбул.

Вашият коментар