Трифон Иванов: Искам спокойствие и да ми е кеф

2010-10-21 13:23:00

Ям, пия, ловя риба и ходя на лов, не се ядосвам и гледам отвисоко на проблемите, твърди легендарният защитник

 

Железният защитник на българския национален отбор от близкото минало Трифон Иванов излезе от "нелегалност" с интервю за всекидневника "Труд", в което споделя вижданията си за живота, за футбола и за бъдещето.

"Ако ви устройва – да, отшелник съм. Ходя да ловя риба, на лов, радвам се на любовта на приятелката ми, щастлив съм с трите си дъщери. Не се ядосвам за глупости. Важното е да ми е кеф на мен и на близките ми", заявява легендарната "тройка".

"Вече не ги знам кои са журналистите. Затова не говоря с всеки. Сега куцо и сакато е журналист. Не се търси положителното, а "дай да смачкаме фасона на някой". Затова отказвам любезно. Не искам нерви. И сега се пишат глупости. Закъсал съм бил с парите, криел съм се. Знам, кой ги твори тия неща. Същите са яли и пили на масата ми и като ги отбих се почна. Всичките да дойдат на откриването на новия ми комплекс в Поликраище. И там и в Търново си живея. Имам дом нависоко, гледам отгоре на града", продължава страшилището за нападателите.

"Българският футбол има нужда от промени, но те трябва да почнат от президентите на клубовете. Да работят честно и здраво за футбола. Вече има добри примери – Ловеч, Етрополе, Бургас. Колкото до Матеус – ще му е много трудно. На Балканите дисциплината е непонятна дума. Дано да устиска фронта…".

"Не знам за кого ще съм на мача ЦСКА – Рапид. И двата отбора си приличат много. По 31 пъти са шампиони, и с двата постигнах много в Европа. Бил съм им капитан, получил съм много уважение. Сега и двата тима са в криза. Толкова много си приличат, а между тях – Трифон Иванов. Каква съдба", каза още Трифон Иванов, който остана един от малкото герои от САЩ`94, който не се изкуши да продължи с футбола след като спря да се състезава.

Вашият коментар