Три срещи наказание за Гонзо

2010-08-03 20:05:00

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз (БФС) наказа Георги Иванов – Гонзо да не седи на пейката на Левски за 3 срещи, заради средния пръст, който показа на феновете на ЦСКА по време на Вечното дерби от първия кръг на "А" група в неделя.

Така Иванов няма да може да помага на отбора от скамейката в двубоите с Локо София, Черноморец и Калиакра, докато изтърпи наказанието си.

Спортният директор на "сините" веднага реагира и ще обжалва решението. "Те май мислят, че ние не четем законите, които те са написали. Няма как да ме накажат по член 34, алинея 1, точка 2, защото всички знаят, че аз неприличен жест не съм показвал към длъжностни лица или към съдиите. Да седнат и да прочетат Дисциплинарния правилник и ще разберат, че възможното за мен наказание е по член 34, алинея 1, точка 6, която гласи за „други нарушения” и по нея наказанието е 1 среща и 500 лева. Ще обжалвам в сряда, защото иначе ще си помислят, че в Левски не знаем Дисциплинарния правилник, а май Дисциплинарната комисия не го знае. Като си го тълкуват както си искат, поне да не ни го дават да го четем”, заяви Гонзо.

Получилите червени картони футболисти на ЦСКА и Левски – Маркиньос и Владимир Гаджев, също се наказани и трябва да заплатят по 1300 лева.

Играчът на червените е глобен и със сумата от 3000 лева заради отправени обидни реплики. 1000 лева отнесе и публиката на Левски, заради хвърлените по пистата бомбички.

Доста по-неприятни са новините за Калиакра, тъй като старши треньорът на тима Филип Филипов няма да може да води момчетата си в следващия мач срещу Монтана. Причината обидни изказвания в медиите към главния съдия на срещата със Славия Александър Костадинов. Дисциплинарната комисия е била сезирана, и след това е взела решение да лиши Филипов от право да седи на пейката за един кръг.

Вашият коментар