Тръпката от висшата лига е силна и онлайн

Начало » Тръпката от висшата лига е силна и онлайн
Висша лига на Англия
Gulliver photos/Getty images

Английската висша лига е най-високото ниво на английската футболна пирамида. Тя е дом на едни от най-известните клубове, играчи, мениджъри и стадиони в световния футбол.

Висшата лига е най-гледаната лига в цял свят, като е наблюдавана в около 188 страни. Повечето любители на футбола харесват тази игра, заради многото възможности и допълнителни забавления, които им предоставя.

Една таква възможност са спортните залагания на висшата лига. Повечето твърдят, че им е интересно да залагат в реално време, докато наблюдават развитието на мачовете между различните отбори. В случай, че сте сред феновете, които искат да се впуснат в света на спортните залагания, то можете да научите повече за английска Висша лига и да опитате да залагате тук .

Какво знаем за Висшата лига
Характерното за висшата лига е, че се провежда между август и май и включва 20 отбора. Те играят един срещу друг, като всеки от тях изиграва по два мача, като домакин и като гост. Това прави 38 мача на отбор или общо 380 мача за цялата лига за един сезон.

В края на сезона, трите отбора, които заемат последни места в Чемпиъншип, отпадат, а на тяхно място влизат първите два отбора от по-долна дивизия заедно с победителя от плейофите. И тук отваряме скоба, за да вмъкнем, че плейофите се играят между отборите, които са завършили между 3-то и 6-то място от Чемпиъншип.

Първите три отбора, които са се класирали влизат директно в Шампионската лига. Четвъртият в класирането също получава това право, но трябва да се пребори с противник в два мача. Петият в класацията отбор печели участие в Лига Европа, а шести и седми отбор могат да се класират в зависимост от техните резултати в турнирите за двете купи.

Интересни факти за англиската висша лига
Поради своя мащаб, английската висша лига е интересно събитие само по себе и не случайно съществуват интересни факти около нея.

Точките правят награди
Във висшата лига всичко се определя по много категоричен и ясен начин. На един отбор се дават три точки за спечелване на мач и по една точка за равенство. Ако два или повече отбора имат еднакъв брой точки, то се използват редица от фактори, които да ги разделят.

Преди всичко се взима предвид така наречената “голова разлика”. Тази разлика е цифра, получена при извеждане на допуснатите голове на отбора от отбелязаните. А отборите, които с еднаква голова разлика, се разделят по отбелязаните голове.

Отборът, който е на върха на лигата, бива избран за шампиона на Висшата лига.

Първото място е всичко
Участието в Шампионската лига никога не е било просто игра, без значение дали ще се спечели или не. И тук целта на всеки един отбор е да завърши първи. Разбира се, смята се за добра алтернатива, ако отборът успее да завърши до четвърто място.

Но всяко по-горно място на отбора носи и по-големи финансови награди за отбора. А както знаете, по-високото финансиране на даден отбор дава възможност за утвърждаването му в лигата и предоставяне на още много възможности.

Дава възможност на феновете да играят онлайн
Нещо, което голяма част от феновете на висшата лига вълнува, е не просто да гледат мачовете между различните отбори, но и да правят спортни залози. Ако и вие обичате да гледате английската висша лига, то можете да играете онлайн.

С всяка следваща година интересът към залозите във Висшата лига продължават да растат. Това не е случайно, тъй като английската Висша лига е една от най-популярните и гледани лиги в света.

Интересното е, че залозите на английската висша лига се оказват едно от най-големите предизвикателства не само за начинаещите в залаганията, но и за тези, които са много по-напреднали.

Ако сте начинаещи, преди да се впуснете в спортните залагания, е добре да познавате коефициентите за залагане на английската висша лига. Тяхното разбиране заедно с познаването на различните налични онлайн платформи за залагане увеличава шансовете ви да спечелите.

Днес букмейкърите предлагат коефициенти за почти всичко. Един такъв пример са така наречените outright залози, които представляват прогнози върху краен изход от целия турнир, като например победители в титлата, топ четирима, които са финиширали и много други.

Що се отнася до английската висша лига, има много видове залози, които потребителите могат да направят. Най-популярните сред тях са:

  • резултат от мача 1х2– избор на резултат в края на 90 минути плюс добавено време, като това включва домакинска победа, победа като гост, равенство;
  • азиатски хендикап – тук играчите е необходимо да решат кой отбор ще се представи по-добре спрямо азиатския хендикап, даден от букмейкърите. Разликата с фиксираните коефициенти във вид 1х2 е, че равенството е елиминирано като избор;
  • общ брой голове над/под– прави се избор дали даден отбор ще направи над или под определен брой голове.

Можете да се запознаете с правилата на залагане на Висшата лига в сайта на избраната онлайн платформа. Днес има богат избор от букмейкъри, които предлагат различни оферти, като сред тях има и много промоционални.

Сред най-големите, които притежават необходимите разрешителни и лиценз съгласно българското законодателство, е Bwin. Платформата съществува от дълги години и в нея има над 20 милиона регистрирани потребителя. Други също толкова популярни и големи платформи на българския пазар са Efbet, bet365 и много други.