Турнирът за Аматьорската купа определи още регионални финалисти

2010-10-20 16:49:00

В няколко области предстоят решителни мачове за излъчване на най-добрите аматьори

 

Отборът на Елхово победи Тунджа Ямбол с 2:0 и е представител на Ямболска област в следващия етап на турнира за Аматьорската купа на България.

Елховци се вкрючват в елиминациите в Югоизточна България, където ще очакват представителите на другите региони. Ясни са
още четири участника в между областния етап. Това са Нефтохимик (Бургаска област), Димитровград (Хасковска област), Ботев Гълъбово от Старозагорска област и Родопа (от Смолянска област). Предстои да бъдат излъчени първенците в Пловдивска,
Сливенска и Кърджалийска област.

На Североизток Спартак Варна се наложи с 1:0 като гост над Рапид Дивдядово. На 27-и октомври ще стане ясен представителят на цялата зона като на неутрален терен ще се срещнат Спартак и Две могили.

Бдин пък е представител на Видинска област в турнира. Останалите представители на регионите на Северозапад са Славимес (Ловеч) от Ловешка област, Ситомир Никопол от Плевенска област, Ботев Златарица от Великотърновска и Ботев Козлодуй от Врачанска. Козлодуйци, които са лидери в Северозападната В група, надвиха с 1:0 Торпедо Борован. Ботев Златарица, който играе в регионалната група, елиминира третодивизионния Самоводене след 2:2 в 90-те минути и 7:6 при изпълнението на дузпи.

На Югозапад Велбъжд Кюстендил се класира за втората фаза без игра заради отказ на Миньор Бобов дол.

Вашият коментар