Търново остана без женски футбол

2010-10-20 16:39:00

Шест години след началото, ФК Болярки беше закрит по финансови и организационни причини

 

Един от малкото светли лъчи в родния футбол и по-специално в неговото дамско направление – Болярки Велико Търново спира да съществува, съобщава местният спортен сайт sport-vt.com.

Причините са финансови и организационни. Болярки се закрива шест сезона, след като се създаде, а решението за това е взето на заседание на УС.

Проблемите за клуба започнаха наскоро със смъртта на един от основните спонсори Марин Велков. Тя постави началото на съмненията относно бъдещето на Болярки.

В първия мач от шампионата при дамите отборът пада с 1:6 от състава на НСА, а този двубой е последен за наставника Валентин Витанов, който споделя, че причините да сдаде поста са по-скоро организационни, но те са свързани и с пари.

"Никой не иска да помага на тези момичета. Те не получават заплати, не сме ги обвързали финансово, няма как да изисквам каквото и да е от тях. Вече не се тренира редовно, не се изпълняват и указанията ми. В цял Търново не се намери никой, който да даде пари, колкото и малко да са те", разочарован е Витанов.

Почти всички състезателки ще продължат да ритат, но в някои от останалите отбори от женската лига. Вихрен вече взе няколко от тях, други преговарят със софийските Олимпия и НСА, както и с Берое Стара Загора.

Вашият коментар