УЕФА ни погна за уговорки

2010-11-12 10:07:00

Oт Централата помпат мускули за мач между отбори от Б група за Купата

 

Сигнал за съмнителни мачове е бил подаден от УЕФА към ГДБОП, информира БНТ. От родната служба са реагирали мигновено и са започнали разпити по случая. Първи са привикани главните действащи лица в мача между Марек и Калиакра за купата миналата година. Срещата завърши 5:1 за гостите от Каварна, които по-късно стигнаха до 1/2 финал в турнира.

В сутрешния блок на държавната телевизия говориха по проблема, но отново не се споменаха имена, дати и като цяло нищо конкретно. Служител на дирекцията за борба с организираната престъпност обясни, че българските футболисти нерядко залагат на мачовете, в които участват. Понякога залагат на брой странични хвърляния, корнери, картони и др.

Президентът на Калиакра Венцислав Василев е бил вчера на разпит в ГДБОП. Той потвърди това, но категорично е отрекъл Калиакра да е участвал в договаряне на резултата.

"Една от целите ни през сезона беше Купата и играхме в пълен състав. Логично е Марек да пусне резерви. Уговорка в мача не е имало", категоричен е Василев.

Същото споделя и Йордан Андреев. Той обаче се чуди защо УЕФА не разследва мачовете на големите отбори, много от които също завършват със съмнителни резултати.

Вашият коментар