УЕФА разваля мач №100 на Стилиян със Сърбия?

2010-10-21 18:20:00

Ако нареди "плавите" да преиграят мача си с Италия на 17 ноември, БФС ще търси нов съперник

 

Окончателното решение дали България ще може да приеме Сърбия на култовата за родния футбол дата 17 ноември ще бъде взето от УЕФА. Нашите вече постигнаха принципна договорка с комшийската федерация за контрола на въпросната официална дата. Тази среща трябва и да е признание пред капитана на България Стилиян Петров, тъй като ще е под №100 за него с екипа на националния отбор.

 

Точно след една седмица, на 28 октомври, Дисциплинарната комисия на УЕФА трябва да се произнесе за безредиците и прекратяването на европейската квалификация Италия – Сърбия. Със сигурност ще има наложени сериозни наказания, но ако евроцентралата разпореди двубоят да се преиграе, това вероятно ще стане на 17 ноември. Тоест Сърбия ще играе с Италия, а не с България.

 

Все пак към момента изглежда по-вероятно УЕФА да присъди служебна победа за "скуадра адзура" и да освободи сърбите от ангажименти за 17 ноември. Причината е хаосът, създаден от ултраси от бивша Югославия. Заради него срещата закъсня с 35 минути, а само 7 след началото бе прекратена.

 

Ако УЕФА все пак разпореди преиграване, БФС ще трябва да търси нов съперник за мач №100 на нашия капитан Стилиян.

Вашият коментар