Украйна на Шева написа история в Европа

Начало » Украйна на Шева написа история в Европа
Италия
Снимка: УЕФА
Зинченко Украйна
Снимка: УЕФА

Украйна тръшна Швеция с 2:1 след продължения и стигна първи четвъртфинал на европейско първенство във футболната си история, среща Англия в събота на Олимпийския стадион в Рим.

Отборът на Андрий Шевченко, добре организиран и движещ се компактно, бе по-напорист и заслужено стигна до първи гол – на крилото на Манчестър Сити Олександр Зинченко  след образцова атака със смяна на посоките на кълбото.

Оттам опитаха да успокоят ритъма с връщане в защита, но шведите натискаха и в 43-тата Емил Форсберг изравни от втора линия, като топката рекошира у Забарний. Русокосият Емил изравни Бензема и Щчик с 4 гола на Еврото, отпадналият с Португалия Роналдо е с 5.

Исак се събуди след почивката за атаки, а съперниците си размениха греди на Форсберг (две) и Сидорчук. Бушчан изби с полет снаряд на Кулушевски в 66-тата след корнер, също и Олсен след пробив на резервата Малиновски.

Швеция остана с десетима в началото на продълженията, след като Маркус Даниелсон бе натирен за брутално влизане в крака на Беседин като с луд късмет не му счупи тибията, замразиха му коляното с лед и бе изнесен на ръце. Скандинавците извадиха балтиите. Кривцов, Безус и Ярмоленко също бяха посечени лошо.

Шева прегрупира състава за вторият четвърт час и футболистите му хукнаха за победа с интересни детайли. Линдельоф, Маркус Берг (отнесе удар в глава)

Артьом Добвик, с асистент Зинченко, донесе успеха с исторически гол за първо класиране на страната си за Топ 8 на голям турнир!