Ултраси на Ботев вилняха в бар, трошиха джамия

2011-01-16 19:30:00

50 запалянковци се биха с гардове, 9 в ареста

 

Около 50 фенове на Ботев създадоха масови безредици в центъра на Пловдив в първите часове на днешния ден. Във връзка със случая в ареста за 24 часа са задържани 9 души.

 

Около 1 часа автопатрул забелязал 50-тина души, които се насочвали към бар на ул. "Евлоги Георгиев".

 

Двадесет минути по-късно от заведението бил получен сигнал за възникнал масов побой. Веднага на мястото на инцидента били изпратени екипи на сектор "Специализирани полицейски сили" и Четвърто РУП – Пловдив. При пристигането си те установили, че бодигардовете на бара и служители от частна охранителна фирма били успели да изведат навън скандалната група. Мъжете, видимо почерпени и силно афектирани, продължили да се държат агресивно.

 

Те започнали да хвърлят камъни и бутилки по разтърваващите ги служители. При настъпилата суматоха били нанесени увреждания на два леки автомобила, паркирани пред заведението. Малко по-късно полицаите успели да изтласкат агитката в посока към Джумая джамия. Там феновете се разпръснали, като по-голяма част от тях се оттеглили по ул. "Антим І". По пътя си вандалите счупили стъклопакета на един от прозорците на джамията и нанесли множество други поражения. За хулиганските си действия в ареста на Четвърто РУП – Пловдив са задържани 9 пловдивчани между 17 и 31 години.

Вашият коментар