Унгария разплака шотландци, пак инцидент с нападател

Начало » Унгария разплака шотландци, пак инцидент с нападател
Топка Германия 2024
снимка: pixabay.com

Унгария разплака Шотландия с гол в 100-ната минута в група А, за да се бори и надява да се класира за осминафиналите на Евро‘2024 като трети отбор с добри показатели.

Мачът бе надлъгване, не атрактивен.

Десетки хиляди притихнаха в недоумение и ужас в 69-тата минута когато Барнабас Варга се строполи безжизнен на тревата след сблъсък с вратаря за топка /приземяване (не бяха повторени кадрите), повториха се ужасните моменти както при Кристиан Ериксен – сърдечно спиране претърпя на предишното европървенство. 30-годишният унгарски нападател бе реанимиран от медицински екип, изнесен на количка и сменен от Дардай. После е дошъл в съзнание, съобщиха от щаба. Дузпа не бе дадена, нито при следваща ситуация за шотландците (Испанският VAR Ернандес Ернандес ключово си затрая).

Мачът се проточи, най-оспорвани бяха последните 20 минути с три опасни удара спасени от Ангъс Гън, греда на Шобот. Гулачи отрази стрелба и в същата 100-на минута “маджарите“ хукнаха на контра, Шалай получи отдясно, центрира назад и Кени Шоблот опъна мрежата, пращайки шотландците обратно на острова.

Швейцария изненадващо водеше цял мач срещу силния домакин Германия с гол на Дан Ндойе, преди резервата Никлас Фюлкруг да изравни в последните секунди за 1:1. Кай Хаверц бе ударил напречна греда малко преди края. Немците излизат лидери от група А за осминафиналите със 7 т, играят в събота от 22 ч, преди тях е двубоят на швейцарците (втори с 5 т).