Феновете на Атлетико изпратиха Чапекоензе като шампион

Начало » Феновете на Атлетико изпратиха Чапекоензе като шампион

Изключителен момент сътвориха феновете на колумбийския Атлетико Насионал в деня на финала на Копа Судамерикана с Чапекоензе, който никога няма да се състои…

Именно на 1-и декември трябваше да се изиграе сблъсъкът, за който бразилсия Шапекоензе бе тръгнал с фаталния самолетен полет.

Атлетико вече бе призовал Шапекоензе да бъде обявен за шампион, а от ръководството на клуба пък поискаха от феновете си да отидат на стадион „Атанасио Жирардо“, за да отдадат почит на загиналите футболисти на Шапекоензе.

71 души загинаха при катастрофата със самолета, в който пътуваше бразилския футболен отбор Чапекоензе.

„Никога няма да забравим шампионите“, пяха феновете в Колумбия на специалната церемония в памет на футболистите , които загубиха живота си при трагичния инцидент.

Стадион „Атанасио Жирардо“ може и да не прие футболен сблъсък, но бе пълен до краен предел с фенове. Хиляди отдадоха почит на загиналите в катастрофата край Меделин.

Футболистите на Атлетико Насионал се събраха в централния кръг, а хората по трибуните скандираха. На електронното табло бяха изписани думите „Шампиони завинаги“, а на стадиона бяха пуснати да полетят бели гълъби.