Фенове атакуват Острова по суша и въздух от днес

2010-09-01 09:23:00

60-ина фенове на ЦСКА тръгват тази сутрин в атака срещу Острова по суша. Очаква се те да пристигнат в петък вечерта в Лондон, за да подкрепят националния отбор в най-трудната му евроквалификация. Ще минат през Сърбия, Хърватия, Словения, Италия, Франция и през Ламанша ще стъпят на английска земя.

Някои от феновете ще направят за трети път този преход. Те пътуваха до Северна Ирландия и Уелс, за да подкрепят ЦСКА в Лига Европа. С тях е и огромният национален флаг на който със златни букви пише "Сектор Г – земя на българи". Други атрибути освен трикольори няма да се носят заради полицейска забрана.

Още при тегленето на жребия част от запалянковците си купиха билети за самолет с огромни отстъпки заради ранната резервация. Ще ги возят както нискотарифни компании, така и редовните, които също дават сериозно намаление.

Голям интерес към мача има и от фенклубовете на ЦСКА на Острова, които са в Лондон, Бирмингам и Манчестър. За реванша с уеските "нови светци" подкрепа за "червените" осигуриха около 300 души, които живеят във Великобритания.

Според данни от БФС и туроператорски фирми най-малко 5000 нашенци ще дерат гърла от трибуните на легендарния стадион “Уембли” в петък.

Възможно е те да достигнат числото 8000, защото толкова са билетите, които от Английската футболна асоциация предоставят за привържениците на гостуващия отбор.

Запалянковците, които нямат възможност да гледат мача на живо, вече стягат организирано гледане по телевизията. Феновете на „Черноморец-Бургас", които стопанисват и се събират в кафето „При акулите" например, са поискали разрешение от спортно-техническия щаб на лидера в „А" група да разреши на футболистите да гледат заедно с агитката евроквалификацията в петък вечерта от 22 часа по телевизията.

„Особено интересно ще бъде, ако дойдат някои от темпераментните чужденци като Фернандес и Марсио, които със сигурност ще викат с нас за българите", каза лидер на агитката.

Вашият коментар