Фенове застреляха футболен шеф

2011-02-20 12:45:00

Докато у нас протестираме срещу слабата игра и управленските несгоди на любимите си клубове относително интелигентно и цивилизовано, то в Гватемала убиват!

Вицепрезидентът на гватемалският футболен клуб Хинабажул Карлос Ное Гомес е бил разстрелян пред дома си, броени дни след като е получил смъртни заплахи от недоволни фенове, възмутени че отборът им се влачи на опашката на местната първа дивизия.

Любопитното е, че смъртта на началника не е била достатъчен повод да се отложи вчерашния мач на тима, който явно си е взел поука и тази нощ победи с 1:0 не кой да е, а временния лидер Ередия.

С успеха Хинабажул се изкачи с място нагоре и вече е предпоследен. Всъщност отборът е подчертано домакински и на своя Естадио Кучуматанес почти няма пропуск. Явно обаче взисактелните фенове искат радост и далеч от дома.

Последната победа на отбора като гост датира от далечния 15 август 2010 – 2:1 срещу Хувентуд Реталтека. От тогава до днес те имат само още една точица, спечелена на терена на Пенярол Ла Месиля.

Вашият коментар