Фенове към Сираков: Разграничете се от БФС

Начало » Фенове към Сираков: Разграничете се от БФС

Сектор А на стадион Георги АспаруховЕдна от основните сини фенски фракции Левски Ултрас вчера излезе с декларация по повод последните събития в БФС. Публикуваме я без съкращения.

До ръководството на ПФК Левски АД,
До управниците на цирка, наречен БФС,
До цялата футболна общественост в България

В навечерието на един от най-светлите християнски празници станахме свидетели на поредната грозна и срамна страница в историята на футбола у нас. Лицето Борислав Михайлов с подкрепата на най-уродливата част от футболната общност в България реши да възкреси властта си във футболния съюз.

И ако възкресението на Христос е символ на надеждата за спасение на целия човешки род, то постъпката на Боби Михаи?лов е точно обратното. Тя е символ на тотално падение и показва как липсата на морал и достои?нство са единствените необходими аргументи, за да се управлява наи?-популярният спорт у нас.

Управление, което доведе до пълното обезличаване на футбола в България и допускане клубовете да се превърнат в заложници на политическите игри. Вие не създадохте условия за развитие на играта. Не позволихте дори да се потърси схема за увеличаване и справедливо разпределяне на парите от ТВ права. Вместо това превърнахте ТВ правата в затворена фирма, в която една гелосана глава от вашата клика разви шизофрения и преговаряше със себе си на три гласа – като продавач, купувач и бенефициент на парите.

През годините доказахте, че сте майка на определени отбори и мащеха за всички останали. Реформирахте шампионати, за да извършите една от най-големите схеми на века. Години наред покровителствахте един изкуствено създаден проект, удобен на властта, който впоследствие превърнахте в хегемон. А целта бе ясна – убийство на конкуренцията, отблъскване на феновете от стадионите, отвращаването на обикновения зрител, за да може години наред да си играете мръсните и миризливи игри. Сега, в самия край на едно първенство, решавате да променяте формата му в последен опит да спасите отбора на друга позорна карикатура от кликата ви. Унищожихте напълно националния отбор и го превърнахте в посмешище на европейската и световната сцена. Вие бяхте големи играчи и покорихте изключителни върхове в този спорт, но като хора се оказахте подли малки човечета и именно заради това имената ви от сега се въргалят в калта на футболното блато, което сами създадохте.

Дошло е времето, в което всеки един привърженик на най-великата игра у нас да вземе отношение и да спре унищожението й на всички нива! Ние, от Ултрас Левски, ясно и твърдо заявяваме, че това, което правите, няма как да продължи. Позицията ни е ясна – вън цялата клика на БФС, довела футбола ни до това жалко и посредствено ниво. Обръщаме се към ръководството на любимия ни клуб с призив да вземе незабавно отношение към случващото се и веднага да реагира, разграничавайки се от действията на сегашното ръководство на Българския футболен съюз. Всички в България знаят, че в над стогодишната си история Левски винаги е бил символ на непримиримост с несправедливостта и подлостта. Клубът ни е синоним на морал, чест и наи?-големите добродетели не само на терена, но и в живота. Покажете, че няма да допуснете Левски да бъде ням свидетел и съучастник в писането на най-срамните страници в историята на футбола у нас. „ЛЕВСКИ име свято, помнете това“ не е само рефрен.