Фенове на Милан призоваха Берлускони да продаде отбора

2010-07-21 19:57:20

Футболните наблюдатели в Италия единодушно оценяват като безпрецедентни освиркванията и протестните лозунги, с които тифози на Милан посрещнаха в понеделник почетния президент и фактически собственик на клуба Силвио Берлускони.

Италианският премиер пристигна с хеликоптер в тренировъчната база Миланело за традиционната пресконференция, която открива подготовката за новия сезон.

Над 2 хиляди тифози го посрещнаха със свирки, агитки и лозунги от типа "Нула покупки – нула абонати", "Навремето купуваше Баджо, сега купуваш само Караваджо" и "Силвио, продавай", които илюстрираха дълбокото им недоволство от липсата на стойностни подкрепления за новия шампионат, както и от факта, че партийните и правителствените ангажименти откъснаха Берлускони от управлението на клуба. Феновете на Милан очевидно не се задоволяват повече със спомени.

"Готов съм да продам клуба, стига да се намери някой съгласен да похарчи 461 милиона евро за седем години, както направих аз. Досега желаещ не се е появил и аз съм принуден да продължа," каза Берлускони.

Вашият коментар