Фенове се млатят след дербито

2010-08-02 20:24:00

Двадесет футболни запалянковци на ЦСКА и Левски бяха задържаха от полицаи за нарушаване на обществения ред преди, по време и след провеждане на "вечното дерби" в неделя, спечелено с 1:0 от сините. Осем от тях са прибрани още преди началото на мача. Един фен е в болница с разбита глава.

Сблъсъци имаше на няколко места в София и извън столицата. По обед в неделя шуменската полиция е получила сигнал за меле край комплекса "Пети километър". Там фенове на ЦСКА чакали свои приятели от Добрич, когато пред тях спряло "Пежо" с варненска регистрация пълно с левскари. Те счупили с бирени бутилки стъклото на "Мерцедес Спринтер", а след това отмъкнали "червен" барабан за трофей. И двете групи не стигнаха до София, а бяха отведени в местното районно.

На няколко места в София полицията не успя да се намеси адекватно. Първо десетина левскари малтретираха 2 момчета и момиче в метрото преди мача, като сблъсъци в подземната железница имаше и след двубоя заради униформените пазители на реда, които допуснаха двете агитки да се засекат.

Цесекарите пък си го върнаха на бензиностанция по пътя за Варна, където пребиха с чук, метални боксове и бирени бутилки фенове на съперника. На изхода на София привържениците на двата отбора се засекли и влезли в ръкопашна схватка, като последиците са един ранен и няколко задържани. Агитките използвали боксове и бутилки в боя край село Долни Богров. Пострадалият запалянко е с рани по главата, като е откаран в „Пирогов”.

Вашият коментар