ФИФА удари Берое, в клуба са спокойни

Начало » ФИФА удари Берое, в клуба са спокойни

Стадион БероеФИФА наложи сериозно наказание на Берое, стана ясно от съобщение на Дисциплинарната комисия на БФС. Старозагорци загубиха правото си да картотекират нови футболисти.

„За наложена административна санкция на ПФК Берое гр. Стара Загора, забрана за регистриране на нови играчи в международен план, съгласно решение на Дисциплинарната комисия към ФИФА, както и сезиране на ДК при БФС от Дисциплинарната комисия на ФИФА от 25.04.2024 година, на основание чл.71, ал.1, б. г/ от ДП /2023/2024/ – ДК налага забрана за картотекиране на нови футболисти на ПФК Берое гр. Стара Загора на всички нива влизащо в сила от датата на сезиране. Забраната е в сила до следващо решение на ФИФА“, написаха от БФС.

Футболният клуб Берое излезе с официална позиция по отношение на наказанието, наложено от ФИФА. В клуба са уверени, че санкцията е наложена заради административно забавяне на документи, но вече всичко е наред и тя трябва да бъде вдигната.

„ПФК Берое иска да изясни ситуацията със санкцията, наложена от ФИФА за регистриране на нови играчи.

Наказанието е за глоба, която беше наложена поради административно забавяне на документи за играч от предходния сезон (2022/23 г.)

Санкцията вече беше платена от клуба и разписките за плащането бяха изпратени до ФИФА, за да анулира тази мярка. Сега зависи от ФИФА да обяви кога тази забрана за клуба вече няма да бъде в сила“, написаха от Берое.

Берое победи Етър с 3:0 в последния кръг на Първа лига и отборът е на първото 11-о място в групата, която се бори да не изпадне, като няма никакъв риск отборът да не е в елита през следващия сезон.