ФИФА ще маха продълженията

2010-09-09 13:15:00

Световната футболна федерация търси начини да окуражи атакуващия футбол

ФИФА обмисля да премахне продълженията във фазата на елиминациите на Световните първенства и веднага след равенство в редовното време да се преминава към изпълнение на дузпи, обяви днес президентът на централата Сеп Блатер.

Освен това той заяви, че ФИФА търси начини да окуражи атакуващия футбол по време на Световните футболни финали, имайки предвид ниската голова резултатност в първите мачове в Южна Африка.

"В първите мачове доста отбори гледаха само как да не загубят и откровено се стремяха да запазят равенството, а не да играят за победа, каквато е основната идея във футбола", коментира Блатер.

"Тази тема ще бъде дискутирана на предстоящото заседание на комисията за развитие на играта. Ние трябва да имаме Световни първенства, в които всеки от участниците, да се стреми към победа, защото крайната цел е победата, а на равенството. Именно и затова може да се разгледа премахване на продълженията, защото там отборите откровено играят дефанзивно. Възможно е да ги премахнем, а също така и да върнем правилото за златния гол", обясни още Блатер.

Вашият коментар