Футболистка се прави на Станка Златева, съдията потресен

2010-11-08 20:01:00

Футболистки се бият, бивш съдия от А група пердашен в Долна Баня, друг го върнаха тихомълком, след като съсече Нефтохимик

 

На нещо подобно на инцидентите през първото полувреме на мача Литекс – Левски пък трябваше да стане свидетел елитният рефер Богомил Маринов – Мечката. Малка подробност – на мач межди дами.

Мечката се видял в чудо, когато нежните футболистки на Олимпия и Варна (2:0 за софиянки) се хванали за гушите в средата на втората част. Боят на терена бил провокиран от една от опитните състезателки на Варна, която ударила съперник без топка. Потърпевшата й отвърнала и това отприщило страстите на дамите.

"Гледах и не вярвах на очите си. Не беше дърпане за косите, а истински бой. Една от футболистките даже се опита да направи ключ (б.р. хватка от борбата) на терена. После разбрах, че е тренирала борба", обясни Богомил Маринов пред bgreferee.org.

Опитният съдия извадил бързо картоните и укротил страстите с два червени и една камара жълти картони. Реферът имал екстремни преживявания и ден по-рано в ихтиманския квартал Мътивир, където се игра дербито в една от областните групи на София. Домакините от Мътивир (Ихтиман) загубиха с 0:1 от Рилски спортист, но на терена имаше повече бой, отколкото футбол. На Мечката му се наложило да покаже три червени картона, за да завърши срещата в доста по-спокоен тон.

Съдията Валери Петровски, който свири мачове аматьорските дивизии пък е бил нападнат след мача между Левски Долна Баня и Бенковски Костенец, завършил с успех с 2:0 за домакините от Долна Баня.

Веднага след последния сигнал пътуващи фенове на гостите са нападнали с удари и ритници съдийската тройка, която се е заканила да съди хулиганите.

По-спокойно му беше на Владимир Овчаров от Смолян в мача между Тунджа Ягода и Загорец, завършил 2:1 за гостите от Нова Загора. Овчаров си почина точно 21 дни, след като прекрати мача Свиленград- Нефтохимик на 17-и октомври. Той зачете пас с ръка на играч от домакините, след което падна и гол във вратата на шейховете. Въпреки признанието на играча от Свиленград, че е играл с ръка, Овчаров зачете гола.

След три седмици почивка, Овчаров отново е върнат в нарядите във В група без особени забележки. Той получи спокойната среща между средняците в трета дивизия Тунджа 2006 (Ягода) и Загорец, които са съответно девети и шести в класирането.

Вашият коментар