Футбол с марка BG – Извадиха Калиакра от Североизточната

Начало » Футбол с марка BG – Извадиха Калиакра от Североизточната

Футболни топкиФутболният отбор на Калиакра (Каварна) се изважда от състава на Североизточната трета лига. Това е решението на Спортно-техническата комисия при Зоналния съвет на БФС – Варна, относно второто неявяване без основателна причина в срещите от есенния дял за сезон 2019/2020.

Причината всъщност е доста основателна – липса на средства. Феновете на футбола у нас помнят времената, които не бяха толкова далечни, когато Калиакра игра в Първа лига. Клубът пък разполага със стадион с осветление, на който са домакинствали Лудогорец и Черно море.

Решението е взето на основание чл. 24 ал. 1 т.1б от Наредбата за първенствата и турнирите на БФС, като се налага дисциплинарно наказание на ФК Калиакра 1923 (Каварна): преместване на отбора в по-ниско ниво за следващата спортно-състезателна година без право да довърши участието си в първенството на Трета лига – Североизточна аматьорска футболна група за настоящата спортно-състезателна година. Наказанието се потвърждава от Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС – Варна.

Резултатите от изиграните от ФК Калиакра 1923 (Каварна) срещи в първенството на Трета лига – Североизток се анулират на основание чл. 24 ал.1 т. А от Наредбата за първенствата и турнирите на БФС.