Хиндлиян: Поведението говоренето на Папазов са позор за Левски

Начало » Хиндлиян: Поведението говоренето на Папазов са позор за Левски

Степан Хиндлиян„Начинът, по който Константин Папазов говори за Левски и се асоциира със 106-годишната история на клуба е позор“, избухна председателят на Националния клуб на привържениците на синия клуб Степан Хиндлиян в ефира на bTV.

Думите му са в отговор на обвиненията на Тити, че е предател, тъй като е разкрил, че парите за заплати в Левски са дошли от боса на Царско село Стойне Манолов. Това стана публично ясно от интервю на Папазов, който сподели, че сумата от близо 200 000 лева е била осигурена от негова фирма, която пък ги е получила като заем от Манолов за закупуване на недвижим имот.

Преди броени дни „сините“ загубиха мача си с „царете“.

„Не ме карайте да казвам, че Левски е „клекнал“ на Царско село. Далеч съм от тази мисъл. Казвам, че подобни мисли съществуват. Нямам доказателства за това нещо и не ми се ще да бъде така. Има няколко неща, които са важни и трябва да се знаят – към Папазов не съм дал омерта, за да пазя тайните му. Начинът, по който той говори и асоциира себе си със 106-годишния клуб е позор. Той казва: „Дайте ми пари и аз ще спася „Левски“, „Дайте ми пари и аз ще оправя отношенията между привържениците“. Кой си ти, че да оправяш отношенията между привържениците?! Той, в контекста на финансовите проблеми на Левски, намесва папата, Ел Чапо, съпругата си, Георги Илиев, Делян Пеевски. Това е позор“, заяви Хиндлиян.

„Не смятам, че съм предател, защото не съм имал ангажимент към Папазов да пазя неговите тайни. Не ме е молил за подобни неща. Ние сме в правото си да знаем от къде Левски се финансира. Когато това не е ясно, поводите за спекулации и съмнения са изключително много. Той сподели пред мен от къде са парите, след като Левски пусна съобщение, че заемът е върнат и за него е платена малка лихва. За себе си знаех, че парите в клуба са влезли през фирмата на Папазов, но не знаех от къде са. В един разговор по телефона той ми сподели от къде са тези пари. Той ме попита какво бих направил, ако съм на негово място. Отговорих му, че не съм на негово място и пътят към ада е постлан с добри намерения. Проблемът е в начина, по който се случва това нещо. Проблемът е, че няма план как да се управлява клуба сега, днес. Проблемът е, че няма план „Б“, ако ние не излезем от спиралата на задълженията, в която клубът попадна“, добави още той.

Хиндлиян постави и 4 въпроса, на които Папазов да отговори пред детектор на лъжата.

„Константин Папазов очевидно е способен да направи всичко, което си е наумил. На този етап не ме притеснява, тъй като акциите не са в него. Тези 35% не са му дадени. Понеже той говори, че е готов да седне на детектора на лъжата, да му задам няколко въпроса. Има ли участие при загубване на титлата на Левски през 2004 г. в полза на Локомотив Пловдив? Облагодетелствал ли се е лично финансово от организацията на 100-годишния юбилей? Парите, които той твърди, че е дал на Тодор Батков през 2014 г. – 200 000 лв., негови ли са? Организирал ли е залагания на баскетболния Левски? При положение, че той самият, от този стол, заяви в национален ефир, че е излъгал най-добрия си приятел, резултатите от полиграфа са ясни“, попита той.

Председателят на НКП на Левски заяви, че още през 2014 г. феновете са се обявили против модела „Бащица“ и ясно са заявили тази позиция дори пред премиера Бойко Борисов на срещата си преди няколко месеца.

„Левски е над всички нас. Националният клуб на привържениците не атакува никой персонално и не е воден от егоцентризъм и лични интереси, както втълпяват Папазов и изпълнителният директор на клуба в последните дни. Това е принципна позиция, тъй като те забравят какво сме направили ние в последните 10 години и казват, че сме си мълчали.

Не е вярно, че ние не сме „скачали“ на предишните собственици. 2014 г. беше основният сблъсък между привържениците и тогавашния собственик Тодор Батков поради неговата невъзможност да организира юбилея. Тогава формирахме тезата за порочния модел на управление на футбола, наречена „бащица“.

Като свободни мъже отидохме при министър-председателя в началото на тази година, за да му кажем, че моделът „бащица“ във футбола не работи. За да кажем на човека, който към онзи момент беше олицетворение на модела „бащица“ в държавата, че този модел не работи и той се съгласи.

Не отидохме там като емисари на Васил Божков, както мнозина от нас очакваха, водени от робската си психика. В момента е модерно да се говори срещу модела „Бащица“ и това го прави и изпълнителният директор на клуба Павел Колев, който е назначен по времето на последния „бащица“ в Левски – Павел Колев. Самият той заяви в това студио, че няма схема за източване на клуба от привържениците. Самият Павел Колев не отговори на редица от поставените му фундаментални въпроси. На база на отговорите на 40% от въпросите, една част от привържениците на „Левски“ написаха един огромен пасквил, върху когото те градят идеология и философия“