Нидерландия на Ван Гаал стигна четвъртфиналите

Начало » Нидерландия на Ван Гаал стигна четвъртфиналите
Френки Де Йонг Холандия
Снимка: Даниел Касас

Нидерландия наби с 3:1 САЩ и първи се класира за четвъртфиналите на световното в Катар, където продължава без загуба. Довечера Аржентина и Австралия спорят за другото място.

Тимът на 71-годишния Луис ван Гаал, добре нареден, игра дисциплинирано и идейно. Мемфис Депай откри още в десетата (44-ти гол за национала) след хубава вертикална комбинация с Гакпо и Дъмфрис. 28-годишният нападател на Барселона отново бе лидер, атакуваше с Де Йонг и Гакпо, неуморно разиграваше и опитваше стрелби от различни позиции.

Американците опитваха да се противопоставят с нещо, но бяха далеч по-ниска класа. Капитан Ван Дайк блокира на Дест, преди синът на Дани Блинт – Дейли да матира технично от зоната на дузпата Търнър. След почивката стражът спаси няколко удара.

Кристиан Пулишич вкара от нищото с балон от малък ъгъл в 77-мата, оживи американците, но много бързо Дензъл Дъмфрис им охлади надеждите с акробатично воле за 3:1. Оттам “лалетата“ се прибраха и опазиха победата. Интересно е, че нямат загуба под ръководството на дядо Ван Гаал.