Христо Стоичков вариант за треньор на ЦСКА

2010-10-23 12:00:00

Новият президент Валентин Михов търси силни фигури в новия си екип

 

Легендата на ЦСКА, на родния и световния футбол Христо Стоичков е един от кандидатите за нов треньор на закъсалия гранд ЦСКА, съобщават печатните медии. В момента Камата е без отбор и все още изчаква и проучва възможността да започне работа в любимия си Барселона.

Стоичков има същата треньорска съдба като на наскоро поелия националите Лотар Матеус. Той направи страхотна кариера като играч, но край тъчлинията е по-скоро разочарование.

Досега Стоичков е бил треньор на националния отбор, с който се провали в два квалификационни цикъла. Напусна го, за да спасява отбора на Селта от изпадане в Сегунда Дивисион, но това не се случи, а последния му отбор беше южноафриканския Мамелъди Съндаунс, където до последно се бори за титлата.

Според "Стандарт" Камата в момента си почива в Банско, но се е заинтересувал от офертата. В последните седмици се писа, че съществува възможност той да започне работа в Барселона, което е и голямата му мечта. Името му се спрягаше за място в школата, във втория отбор и дори като помощник на Хосеп Гуардиола в представителния тим.

В понеделник ще стане ясно дали Валентин Михов ще е новият президент. Ако това се случи и в комплект със Стоичков, новият спортно-технически и административен екип на "червените" може да получи летящ старт и дългосрочно одобрение от страна на феновете.

Вашият коментар