Хърватия на косъм от провал, Ериксен се прибра у дома

Начало » Хърватия на косъм от провал, Ериксен се прибра у дома
Лука Модрич Хърватия
Снимка: УЕФА

Световният вицешампион Хърватия е на косъм от изпадане от Европейското след като направи 1:1 с Чехия в Глазгоу и върви чак трети в група D с една точица. Момчетата на Ярослав Силхави са лидери с 4 т., преди Англия (3 т.) да срещне Шотландия тази вечер.

Диян Ловрен разкървави с лакет носа на Патрик Шчик за дузпа в 36-тата и пострадалият я вкара. На почивката имаше разправии с испанския съдия дел Серо Гранде в тунела.

Комшиите излязоха с две подсилки, увеличен ритъм и владеене на кълбото. Иван Перишич изравни резултата с финове и готин диагонал, вкарвайки на четвърто голямо първенство. Ливакович и Модрич опазиха точката, а Влашич и Петкович изпуснаха да увеличат. 36-годишният Лука раздаваше пасове, но нямаше кой да вкара.

Кристиан Ериксен е изписан от болница като му е бил поставен кардиовертерен дефибрилатор и вече си почива у дома при семейството. 29-годишният шампион на Италия с Интер получи припадък и сърдечно спиране по време на мача на Дания с Финландия преди шест дни и бе спасен от приятеля си Кяер и лекарски екип, в който бе и българският специалист д-р Великов.