Цвети изхвърли десетата на US Open

Начало » Цвети изхвърли десетата на US Open

Цветана ПиронковаЦвети Пиронкова стана сензацията на деня на US Open като изхвърли със 7:5, 6:3 десетата в схемата Гарбинье Мугуруса на корт 17 и се класира за трети кръг на турнира. Там я чака 18-тата поставена Дона Векич.

32-годишната пловдивчанка, която се завърна на корта след три години отсъствие, за да роди и гледа син, остави отлични впечатления с играта си на “Флашинг Медоу“.

16-та в света испано-венецуелката тръгна с ранен пробив, но Цвети се държеше достойно, обърна от 0:40 седмия гейм и с малко помощ от мрежата върна пробива за 5:5. Оттам с хладнокръвна, разнообразна и мощна игра взе сета, а Гарбинье натроши гневно ракетата.

Българката записа 4 гейма поред. Мугуруса разконцентрина, продължи да прави грешки пред притеснения поглед на именитата си треньорка Кончита Мартинес от празните трибуни. Вторият сет вървеше оспорвано, гейм за гейм, нашата отново накара бившата лидерка в ранглистата на WTA да греши, проби за 5:3 и я нокаутира с ас.

“Влязох трудно в мача, но трябваше да я карам да се движи и навлизам в корта. – каза Цвети. – Рискувах да дойда точно тук в Ню Йорк след пазуза от 3 години, но мисля че точно мотивацията ми помогна да спечеля. Не съм имала особени очаквания, но е “добре дошло“. Най-много ни липсва атмосферата на публиката.“