Централата подготвя ново скандално решение?

Начало » Централата подготвя ново скандално решение?

Венцеслав СтефановСлед една камара поразии в последните 15 години, БФС е на път да сътвори поредната – да спаси по служебен начин най-слабия отбор в Първа лига Славия.

Идеята за сезон без изпадащи броди сред някои членове на Изпълкома, но все още не е афиширана, твърди „Труд“. Темата може да излезе на сцената едва след паузата за националните отбори – в седмицата след 4 април, денят на парламентарните избори.

По принцип подобна по разпоредба от УЕФА промяна се прави година по-рано, но в родния футбол всичко е възможно. Дори вече има сходен прецедент със смяна на формата на първенството, който през 2016 година централата одобри. И сега не е изключено да се стигне до рокада с връщане на старата система с 16 отбора, вместо досегашните 14.

Подобна тема се дискутира още от 2019 година насам. Колкото и да не е за вярване, основен нейн радетел е… босът на Славия Венци Стефанов.

Bgfootball.com припомня, че пролетния дял на шампионата започна с явно намигане на Славия в мача им с ЦСКА, който скандално не бе отложен и падналият сняг изравни силите в Овча купел. В последния мач пък „белите“ доиграха мача с Берое с човек повече след спорен втори жълт картон на играч на старозагорци.