Цимбика ще вади далаверите на Дучето

2010-10-28 10:09:00

Феновете на ЦСКА продължават с бойкота, ще протестират и на мача с Берое

 

Отстраненият шеф на Армията Калоян Стоянов – Цимбика е изкарал целия вчерашен ден в полицията в даване на обяснения по обвиненията в побой. Стоянов беше обвинен от феновете на ЦСКА, че е нападнал и пребил Ивайло Цветков – Главата, при това два пъти. Цимбика обаче отрича категорично.

В районното е писал цял ден обяснения. Той твърди, че всичко е в отговор на оплакванията към запалянковците по високите властови етажи в страната.

"Цял ден ме държат в районното само защото след обаждане от горните етажи на властта са натиснали да се помогне на Дучето и тия около него. Недоумявам как държавата може да помага на наркомани, пияници и отрепки. Каня журналистите да дойдaт и да заснемат плакатите в стаите на фенклуба на Армията, които са политически, и ще им стане ясно през годините с какво са занимавали феновете на ЦСКА", каза Цимбик, цитиран от "7 дни спорт".

На него му се стовари и още едно обвинение – за нахлуване в офиса им на ст. "Българска армия". Спортал твърди, че Цимбика е влязъл с шут в помещението, търсел в документи, които според него щели да разкрият "схемите и далаверите" на шефа на националния фенклуб Димитър Ангелов – Дучето.

Стоянов е бил спрян от единия от собствениците Иво Иванов и изпълнителния директор Венцислав Живков, които с общи усилия са озаптили бившия боксьор.

Самите запалянковци пък са категорични, че ще продължат с протестите си. Вчера те разпространиха декларация, от която става ясно, че бойкот ще има и на мача с Берое.

"След поредицата от нагли посегателства върху свободата на "Сектор Г" от страна на "Титан", днес представителите на всички фракции, както и централният фенклуб, взеха решение да прекратят плащанията на ЕАД-то и в знак на протест да оставят сектора зад северната врата на Националния стадион празен. Бойкотът срещу тези мутренски методи, погазващ конституционните ни права, ще започне още тази събота за мача с Берое.

Ние ще се съберем в 14:00 часа при езерото "Ариана".

Всеки, който обича ЦСКА София и не приема това любимият му клуб да бъде заложник на арогантни, добре облечени бизнесмени, отказващи да се съобразяват с правилата на новия век, ще бъде добре дошъл на срещата.

Нека заедно изчистим боклука! Нека заедно освободим ЦСКА!", се казва в изявлението, подписано от Централния фенклуб, Торсида Пловдив, Люлин Бойс, 14, USF, Горди и Ултра Фронт Враца.

Вашият коментар