Цонко зарови надълбоко томахавката, четка Петко Матеев

2011-02-19 11:58:00

Хора като президента на Светкавица са достойни за уважение, реди кметълът

По всичко личи, че напрежението по остта Каварна – Търговище вече е само лош спомен от миналото. Само до преди няколко години Калиакра и Светкавица не можеха да се гледат, обиждаха се постоянно, а словесните излияния на отговорните фактори разсмиваха цяла България.

Основният дразнител тогава беше треньорът на крайморския тим Велислав Вуцов, който както винаги компенсираше липсата на професионални качества с порой от глупости, по адрес на силните хора на Светкавица – президентът Петко Матеев и старши треньорът Пламен Донев. Стигна се до там, Цонко Цонев да забрани в града край морето да се продава… вино от ЛВК Винпром Търговище.

Конфликтът в наши дни вече е забравен, а вчера силният човек на Каварна Цонко Цонев направи страхотен жест, като връчи трофея Албена Къп на Светкавица, въпреки че странният (и много лесно манипулируем на практика) регламент определи Калиакра за победител.

Двата отбора завършиха със съвършено еднакви показатели, а купата трябваше да отиде в тима от елита, заради по-малко получени наказателни картони.

"В знак на уважение към президента и собственик на Светкавица Търговище – инж. Петко Матеев, който прави всичко възможно, за да издържа отбора, ние им предоставяме купата на победителя от турнира Албена къп. Във време, в което всеки ден някой отбор се отказва, си струва да се поощрят усилията на българите с големи сърца, които въпреки кризата продължават да финансират своите тимове", каза "кметълът" на Каварна.

Калиакра е един от най-бързо развиващите се отбори у нас. Клуб с отлична база и доста амбиции. Светкавица пък е едиин от най-важните отбори у нас. Абсолютен рекордьор по мачове в Б група (изпуснати едва четири сезона), а треньорът Пламен Донев е българският еквивалент на титани като Сър Алекс Фъргюсън, Ги Ру и Дарио Грейди, след като със своите над 15 години начело на тима е най-дълго задържалият се специалист в професионалния ни футбол след демократичните промени през 1989 г.

Вашият коментар