ЦСКА вдигна духа на феновете преди финала с добра новина за стадиона

Начало » ЦСКА вдигна духа на феновете преди финала с добра новина за стадиона

ЦСКАНа 29 април ЦСКА е платил малко над 3,1 млн. лева на държавата и така е изчистил задълженията, които имаше за ползването на стадион „Българска армия“ и базата в „Паначрево“. Това бе една от основните пречки пред „червените“ за тяхното желание да построят нов стадион.

Информацията бе потвърдена както от министъра на спорта Радостин Василив, така и от клуба.

„Уведомяваме ви, че ръководството на клуба вече е изчистило финансовите ни задълженията към държавното дружество „Сердика спортни имоти“. След направеното от наша страна значително и финално плащане от 3 138 670.53 лева балансите показват, че ЦСКА вече е погасил изцяло дължимата към държавата обща сума в размер на 6 милиона и половина лв.

Въпреки непредвидените обстоятелствата и трудната икономическата конюнктура в българския и международния бизнес, ви информираме, че клубът и ММС сключиха така дългоочаквания договор за партньорство и вече можем да предприемем реални действия за строежа на новия ни дом – стадион „Българска армия“.

Предстои сериозна работа по издаване на съответните разрешителни и съгласувания, но вярваме, че нещата ще се развиват вече в по-бързи и оперативни темпове и до края на календарната година ще бъдат завършени необходимите документални процедури“, написаха от ЦСКА

„На практика имаме ясна пътна карта, чрез която Министерството, „Сердика спортни имоти“ ще отдаде правото на строеж, чрез което да започне построяване на стадион“, добави министърът на спорта Радостин Василев.

„Искам да благодаря на Министерството на младежта и спорта, министър Василев и неговия екип, заедно със „Сердика спортни имоти“, за това, че днес сключваме това споразумение. Това е следващата стъпка да изградим нашия нов дом, който ще бъде за нашите деца. Искаме да постигнем нещо хубаво в спорта. Относно проектите – в рамките на кратки срокове ще ви информираме за тях.

Смятам, че с помощта на ММС и това, че ще вървим ръка за ръка след подписването на този договор по изваждането на нужните разрешителни, в максимално кратки срокове целта може да бъде изпълнена. До края на годината се надяваме това да се случи, за да може през 2023 година да има първа копка. Oчакванията са всичко да бъде готово за година и половина-две.“, сподели Данаил Ганчев.