ЦСКА взима солидни пари за Десподов

Начало » ЦСКА взима солидни пари за Десподов

Кирил ДесподовЦСКА трябва да получи 300 хиляди евро от Каляри по сделката между италианците и Лудогорец за постоянния трансфер на Кирил Десподов. Националът бе продаден от армейците през януари 2019 г.

Тогава точната сума не бе обявена, като според различни информации тя варираше между 4 и 4.2 млн. евро, а от Борисовата градина излязоха със следното официално съобщение: „Финансовите параметри по договора остават конфиденциални. Догадките и спекулациите в медийното пространство няма да коментираме. ЦСКА обаче с гордост може да заяви, че клубът осъществи най-скъпия досега трансфер на български футболист от родното първенство в чужбина, подобрявайки досегашния рекорд на Христо Стоичков от 1990 година, когато легендарната осмица подписа с Барселона. Отделно ЦСКА ще запази 15 процента при бъдеща продажба на Десподов, както и ще получи допълнителни бонуси при добро негово представяне в калчото.“

На Армията така и не успяха да се облагодетелстват финансово от бонуси за игрите на Десподов в Серия А, но по силата на договора ще получат 15% от сумата, която бе платена на Каляри от Лудогорец, където той бе под наем през миналия сезон. Преди 2 дни нападателят бе официално трансфериран при орлите, като сумата, оповестена от SKY Italia, бе 2 милиона евро.

При това положение армейците трябва да получат 300 хиляди евро, което е близо 600 хиляди лева. Финалната рекапитулация показва, че в касата на ЦСКА ще са влезли над 8 милиона лева от трансферите на Кирил Десподов. Въпреки това той ще остане един от най-недолюбваните футболисти за армейската публика, тъй като избра да облече екипа на разградчани.