ЦСКА голи и боси в Истанбул

2010-09-15 13:41:00

Александър Александров, специален пратеник на bgfootball.com в Истанбул, Турция

ЦСКА пристигна в Истанбул без пукнат лев за гостуването на местния гранд Бешикташ. "Червените" играят в четвъртък срещу турците, но настроението в отбора е повече от минорно. Причина за това са неизплатените заплати на голяма част от футболистите. Ръководството е пожалило единствено чужденците, на които клубът дължи само по едно месечно възнаграждение. При останалите обаче, ситуацията е далеч по-трагична. Всички недоумявали, как след като УЕФА преведе по сметките на "червените" сумата за влизането на отбора в групите на Лига Европа, в касата няма пари за заплати.

Заради финансовата криза, от клуба съкратиха разходите по пътуването за Истанбул. Чартърният полет на 31-кратните шампиони на България кацна на летище "Сабиха Гьокчен", което се намира в азиатската част на града, вместо далеч по-известното международно – "Ататюрк". Целта на ръководството била да спести 4,500 евро.

Групата на "армейците" бе предвождана от изпълнителния директор на ЦСКА Венцислав Живков. Той призна за забавяне на плащания към отделни институции и футболистите. "Разходите на клуба са огромни, издръжката е голяма, но това не са фрапантни неща. Ще изчистим всичко и няма да се отказваме. Надяваме се и на добри приходи в предстоящите мачове. Радващо е, че публиката вече се връща на стадиона".

Живков коментира и нападките на собственика на Левски Тодор Батков от преди няколко дни. "Изпратили сме четири писма до страните засегнати от думите на шефа на Левски – Базел, Динамо Москва, както и до УЕФА и прокуратурата в Бохум. Цитирали сме какво точно е казал, и смятаме, че това е уронване на престижа както на нашия клуб, така и на замесените страни. Нямаме никаква информация ЦСКА да е разследван в момента и за това изпратих и писмо до прокуратурата в Бохум, за да ни отговорят официално, но съм сигурен, че той ще е отрицателен."

Ето и групата на ЦСКА в Истанбул:
Вратари: Здравко Чавдаров, Райс Мболи
Защитници: Павел Виданов, Джузепе Акуаро, Костадин Стоянов, Румен Трифонов, Тодор Янчев,

Полузащитници и нападатели: Борис Галчев, Уилям Тиеро, Маркиньос, Александър Тонев, Спас Делев, Томи Костадинов, Грегъри Нелсън, Лукас Трекаричи, Кристиян Тибони, Килиан Шеридън, Димитър Илиев и Дормушали Саидходжа

Вашият коментар