ЦСКА да си плати и получава Армията

2010-10-12 18:18:00

Държавата готова да отдаде стадиона на концесия за 20 години

Това обеща министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. ЦСКА трябва да погаси дълга си от 2.5 млн. лв. и тогава ще получи стадион "Българска армия" и базата на клуба в Панчарево за срок от 20 години плюс още 10 след това.

Министър Нейков разкри, че вчера се е срещнал с ръководството на ЦСКА и са говорили по проблемите на клуба с дълговете им към държавата. "Сметките се плащаха в началото. След това се забавиха, а накрая бе преустановено всякакво плащане. Разбрахме се вчера по най-бързия начин те да си изчистят задълженията и ние сме готови веднага да им дадем стадион "Българска Армия" и Панчарево на концесия ", заяви Нейков.

Държавното ведомство отхвърли слуха, че 15 декара от площта на "Българска армия" са били деактувани. Комплексът е цял, но ЦСКА има неплатени наеми за стадиона от 2.5 млн. лв., уточниха от МФВС. Над 1 млн. лв. от тази сума е такса смет, която от "Титан" опитват да оправят чрез приспадане от сумите, които им се полагат за сметосъбирането. Към дълга ще бъдат приспаднати и парите, които в момента се инвестират от ЦСКА за ремонта на базата в Панчарево. Тя също e държавен обект.

Вашият коментар