ЦСКА издрапа до следващия кръг

Начало » ЦСКА издрапа до следващия кръг

Лига ЕвропаОтборът на ЦСКА показа потресаващо слаба игра, но в крайна сметка успя да елиминира след 0:1 и изпълнение на дузпи състава на Рига в Първия квалификационен кръг на Лига Европа. При дузпите „червените“ се наложиха с 5:3 след безпогрешно изпълнени пет удара, докато домакините сбъркаха още в първия.

ЦСКА изигра безобразно първо полувреме, в което нямаше никаква идея как да действа в предни позиции. В защита нещата бяха що-годе добре, но в самия край на полувремето героят от София Черниаускас се оказа антигерой допускайки евтин гол след удар с глава.

Втората част представи отвратително грозен футбол, украсен с втори жълт картон за Тиаго Родригес в 74-ата минута.

Три минути преди края ЦСКА получи шанс да избегне неприятните продължения, получавайки дузпа за нарушение срещу голямата надежда за „червени голове“ преди мача Кирил Десподов. Той се нагърби с изпълението й, но показа нагледно безпомощността на ЦСКА в мача, позволявайки на Озолс да спаси удара му.

Стражът на домакините направи две добри спасявания и в 114-ата минута, оставяйки тима си в двубоя. ЦСКА се възползва от умората в тима на съперника и се настани трайно в половината му, но повече положения не бяха създадени.

Кристиян Малинов вкара първата дузпа за ЦСКА, а след него играч на Рига не успя да улучи вратата. Следващият изпълнител в червено – Николай Бодуров също не сбърка при изпълнението си, а същото след това направи и играч на домакините. Джеферсон вкара третата дузпа, но Рига върна гола веднага след това. Джяси отбеляза за четвърти път във вратата на домакините, но мощен удар на играч в бяло намали резултата. Кирил Десподов застана за поправителен при петата дузпа и не сбърка – 5:3 и ЦСКА е в следващия кръг.