ЦСКА изпусна Левски в дербито

Начало » ЦСКА изпусна Левски в дербито


Отборите на Левски и ЦСКА не успяха да излъчат победител в дербито от 22-ия кръг на Първа лига. Двубоят на националния стадион „Васил Левски“ завърши 0:0 при силен снеговалеж пред около 18 000 зрители.

Не стана ясно защо футболът беше жертван и стадионът не беше подготвен по-добре преди мача, но до почивката двубоят беше безобразно слаб на тежката и разкаляна настилка.

Както винаги в дербитро и този път драми не липсваха. Първо мачът бе прекратен за около десетина минути поради силния сняг и за да се вкара червена топка в игра, а през втората част левите защитници на Цунами и Брадли Мазику в самия край бяха изгонени след касапски изяви.

Бразилецът получи втори жълт картон, а Мазику отиде в съблекалнята с директен такъв, който за съжаление трябваше да бъде доказан през VAR, въпреки че грозната проява се видя веднага.

Видео технологията трябваше да се намесва и в 20-ата минута, когато ЦСКА искаше дузпа за нарушение срещу Иван Турицов, каквато не бе отсъдена.

С човек повече ЦСКА упражни сериозен натиск и червените сътвориха няколко опасни атака, а Георги Йомов и резервата Вилдсхут бяха автори на най-сериозните пропуски. Левски разчиташе на бързи контри, при една от които можеше и да се поздрави с успех.