ЦСКА категоричен срещу Левски, млад вратар спаси сините от разгром

Начало » ЦСКА категоричен срещу Левски, млад вратар спаси сините от разгром


ЦСКА спечели с 2:0 като символичен гост срещу Левски поредното издание на Вечното дерби и по този начин треньорът Нестор Йевтич записа първи успех в дерби мач (срещу сините или Лудогорец) общо в дват си престоя начело на „армейците“.

ЦСКА беше категорично по-добрият тим през целия мач и само отличната игра на младия страж на Левски Андонов не позволи на „червените“ да се поздравят с далеч по-убедителен резултат. За трети пореден мач се забелязаха проблемите на Левски през второто полувреме и както срещу Славия и Лудогорец, и този следобед отборът на Николай Костов просто не беше на терена.

Като цяло мачът не бе по-различен от тези в последните години. Напрегнат, с много технически брак и без абсолютно никакви идеи за игра и комбинаии. Срещата по традиция беше нервна, но и изненадващо коректна, като в мача бяха показани едва три картона, единият за събличане на фланелката след гол.

ЦСКА отбеляза за първи път в 61-ата минута, когато Иван Андонов направи първата си и единствена грешка в мача като подари топката на Хайнц и той от около 25 метра отбеляза за 0:1. Веднага след това Андонов не позволи резултатът да стане 2:0, а след това се намеси решително още веднъж.

В 77-ата минута той направи поредно спасяване след шут на Линдсет, но в добавката Каранга нямаше как да сбърка за 2:0. В самия край Асприля имаше отличен шанс, но уцели гредата.