ЦСКА купува Уго Леонардо Силва Сережо

2011-02-13 18:10:00

Емо Костадинов лети до Бразилия, за да докара 25-годишния халф

 

По-малко от две седмици преди вечното дерби с Левски шефовете на ЦСКА продължават със селекцията. "Червените" са на път да купят бразилския халф Лео Силва. 25-годишният играч е бил наблюдаван от скаутската двойка Мето Томанов и Иво Димов по време на техния триседмичен престой в Южна Америка.

 

Пълното име на футболиста е Уго Леонардо Силва Сережо, роден е на 24 декември 1985 година, а през 2004 е попаднал за кратко в младежката селекция на своята страна до 20 години. Основната му позиция на терена е вътрешен халф.

 

Кариерата му минава през солидни клубове като Ботафого и Крузейро, но в момента Лео Силва играе във втородивизионния Американа, доскоро известен като Гуаратингуета – отбор от щата Сао Паоло.

 

Според статистиката през 2009 година има изиграни 14 мача за Ботафого, чиято собственост продължава да бъде. Именно този факт може да доведе до оскъпяване на цената.

 

Изпълнителният директор на ЦСКА Емил Костадинов ще лети след няколко дни до Бразилия, където се очаква на място да доведе преговорите до успешен край. Възможно е Лео Силва да започне още в първите официални мачове на "червените", ако дойде навреме и премине успешно медицинските тестове. Тоест може да е на линия още за вечното дерби.

Вашият коментар