ЦСКА към институциите: Покажете, че раят за крадците е свършил

Начало » ЦСКА към институциите: Покажете, че раят за крадците е свършил

ЦСКАРъководството на ЦСКА излезе с отворено писмо до институциите в България, в което отговори на обвиненията, които вчера клуб, помещаващ се в момента в кв. Бистрица отправи към тях.

В писмото от вчера се иска „проверка на съмнения“, които ръководството на въпросния клуб има спрямо гранда ЦСКА.

В днешното изявление от Армията се казва:

ПФК ЦСКА София е сериозно загрижен за несъбраните вземания от определената в общественото пространство „кражбата на века“ от страна на братята Цветомир и Боян Найденови. Според многобройни информации в медиите, в качеството си на длъжностни лица на фирми от хазартния бизнес, вследствие на техни преднамерени действия и управление, държавният бюджет на Република България е ощетен с над 700 милиона лева.

Огромна липсваща сума от джоба на данъкоплатците!

Уважаеми господа, вие често напоследък споменавате в парламента и медиите, че раят за крадците е свършил… Прекрасно и похвално, остава обаче впечатлението и усещането, че за някои лица все още не е.

Затова си позволяваме да попитаме: Като какви тези хора са над закона? Доколкото е известно, за подобни провинения техният бивш съдружник Васил Божков е с близо 20 обвинения.

Позволяваме си и да попитаме, след като бе нееднократно анонсирано от следствие, прокуратура и медии, че тези пари – престъпно, необяснимо и ненаказано липсват в бюджета, как подобни лица продължават да притежават съответните лицензи, за да оперират и печелят в така строго регламентираната и наблюдавана от държавата хазартна дейност?

Уважаеми господа, молим, като съвестни данъкоплатци, да приложите дадената ви от народа власт и по законен начин да се съберат тези необяснимо защо непостъпили 700 милиона лева, като те бъдат целесъобразно използвани за подпомагане на решаването на енергийната, пандемичната и останалите кризи, пред които е изправена страната ни в момента.