ЦСКА поиска извънреден конгрес

2010-09-12 12:39:00

Минути след края на мача с Литекс (1:1) от ЦСКА поискаха извънреден конгрес и смяна на цялото ръководство на футболния съюз.

Това обяви в пряка телефонналиния с Канал 3 лично собственикът на червените Димитър Борисов, който е в Мадрид по покана на президента на Реал Флорентино Перес.

"Време е за промяна в българския футбол. Решението ни не е емоционално и продиктувано от днешния мач с Литекс. Видно е, че българският футбол не върви нито на национално, нито на клубно ниво. Това е така заради видимата от всички корупция, която ощетява едни отбори за сметка на други", каза Борисов.

"През последната година ЦСКА е ощетяван перманентно във възлови срещи от шампионата. В същото положение са и други клубове, които не командват във футболния съюз. На национално ниво е същото – шуробаджанащината е навсякъде. ЦСКА няма да търпи повече хора от Изпълкома да се гаврят с клуба и да си назначават съдии. Не може определени собственици в Изпълкома на БФС да бутат по скандален начин своите отбори за сметка да останалите. Очакваме подкрепа и от останалите клубове, чувстващи, че е нужна промяна в българския футбол, която да започне от БФС", добави президентът, цитиран от Спортал.

На наговото мнение бяха и останалите от ръководството. Иво Иванов и Венци Живков бяха бесни на рефера, а Емил Костадинов заплаши, че ще си тръгне от Изпълкома на БФС, ако шефът на съдиите Костадин Костадинов не си подаде оставката.

Афектиран от слабото съдийстрво на Стефан Спасов, Коце Костадинов обяви след мача: "Някои не са истински мъже. Подавам оставка във вторник".

 

Още по темата

Вашият коментар