ЦСКА преговаря с американски национал

Начало » ЦСКА преговаря с американски национал

ЦСКА

Американският национал Кенет Хасан Сайеф попада в трансферните планове на ЦСКА. Новината гръмна в американски сайтове, съобщава „Тема спорт“. Журналистът Лари Хенри-джуниър, който се позовава на източник близък до футболиста, разкри, че освен ЦСКА към Сайеф има предложения от още два европейски клуба. 27-годишният футболист е собственост на Андерлехт, но за последно е играл под наем в Лехия Гданск. Според информацията интерес към Сайеф има още от израелския Апоел Беер Шева и полския Раков Честохова.

Кени Сайеф е роден на 17 декември 1993 г. в Панама Сити, Флорида. Има обаче израелски корени. Той играе за всички израелски национални отбори от 16-годишни до мъжкия представителен тим, за който има две срещи. През 2017 г. ФИФА му позволява да започне да играе за САЩ и дебютира на 27 март 2018 г. До момента е взел участие в четири срещи.

Кариерата му започва в Бней Сахнин, а след това защитава цветовете на Апоел Хайфа, Ирони Кирят Шмона, Ирони Рамат ХаШарон.

От 2014 до 2018 година играе в Гент, за който има 81 мача и 13 гола. През последната година е пратен под наем в Андерлехт, с който впоследствие и подписва. За белгийския гранд има 29 срещи и 1 попадение.

През 2019/20 следва наем в Синсинати, за който има 9 мача и 1 гол, а през последния сезон е преотстъпен в полския Лехия Гданск. Той е несменяем титуляр и взима участие в 33 мача, разписва се веднъж. Кенет Сайеф може да играе еднакво добре като атакуващ полузащитник и по левия фланг на атаката.

Андерлехт вече е задействал клауза в договора с играча, която го прави собственост на белгийския клуб до лятото на 2022 година. В САЩ обаче са убедени, че Сайеф ще смени отбора, а засега най-близо до подписа му е ЦСКА.