ЦСКА прилапва Макенджиев

2011-01-03 10:35:00

Капитанът на Пирин е цел номер 1, втори избор е Стоян Колев от Черноморец

ЦСКА по всяка вероятност ще привлече в редиците си младия и обещаващ страж на Пирин Благой Макенджиев, информира централната спортна преса. Капитанът на Пирин ще е поредният играч, който напуска рушащото се гнездо на "орлетата".

 

След като изтърва Райс М`Боли, ЦСКА е в трескаво търсене на нов вратар, който да излъчва сигурност на "червената" врата. Здравко Чавдаров е идеален за резерва, а Караджов на два пъти изтърва шанса си да стане номер 1 за дълго на Армията. Първа опция за "армейците" беше Паскал Борел, но немецът засега не дава индикации, че ще напуска Черноморец.

 

Според "Тема спорт" Макенджиев е уреден за ЦСКА, а изданието посочва дори заплатата му – от порядъка на 5 000 лв на месец. Твърди се, че трансферната сума ще е около 120 000 лв, която ще се плати накуп на закъсалия Пирин.

 

От вчера е известно, че ЦСКА е инжектиран с голяма сума пари, дошла по линия на собственика Титан. От отпуснатите на цесия 20 000 000 лв, голяма част ще отидат именно за "червения" клуб. ЦСКА тряба да си оправи бакиите по лиценза, както и да се разплати на една камара отбори в България. Пирин е точно от тези, които чакат пари от Армията и е повече от сигурно, че ще се навият на трансфер само, ако си получат парите накуп, а заедно с тях и отдавна чаканите средства по трансфера на Спас Делев.

 

Ако се провали идването на Макенджиев в София, ЦСКА са готови с втори вариант. Това е позабравения бивш национал Стоян Колев, който от година се е кротнал на резервната скамейка на Черноморец и за него се чува епизодично само по време на трансферните прозорци.

Вашият коментар