ЦСКА продава Делев, преметва кредиторите

2010-12-06 10:14:00

"Червените" прибират близо € 2 000 000, които не могат да бъдат запорирани от кредиторите

 

Ръководството на ЦСКА все пак ше продаде нападателя си Спас Делев, само че това няма да стане по нормалния начин, а чрез сделка за комисионна, осъществена през фирма, различна от тази, която дължи пари и те могат да преминат в сметка на кредиторите. Както е известно, ЦСКА си има проблеми и наложен запор от офшорката "Папаз Трейдинг" специално по отношение на правата на други двама играчи – Шеридън и Маркиньос, за които се очаква да бъдат продадени по същата схема.

Запознати са на мнение, че така клубът ще спечели поне € 2 000 000, за колкото "червените" смятат да пласират въпросните трима състезатели.

Вестник "7 дни спорт" цитира футболен мениджър, който споделя, че подобна схема не е незаконна и е често прилагана в Европа, при това в много по-големи клубове.

Специално с Делев проваления му трансфер е точно заради тази изникнала възможност. Преди няколко дни руският новак Волга обяви трансфера му за сигурен, но после се оказа, че това не е точно така. Руснаците имат парите (около € 700 000), а освен това треньорът им Омари Тетрадзе иска на всяка цена нисичкия щурмовак. Любопитното е, че точно Тетрадзе е човекът, който привлече в Анжи Махачкала Юсеф Рабех и Тодор Тимонов. Единият избяга, стресиран от липсата на "огнена вода" по лагерите, а другият блесна с псувни на почивката на един от последните мачове от шампионата.

Въпреки, че халфовата линия на ЦСКА в момента е най-добрата у нас, ръководството иска да я подсили с още един играч. Става дума за Атанас Борносузов, който в момента рита за Астра Плоещ, но след няколко дни става свободен агент. Според "7 дни спорт" той ще избира между Динамо Букурещ, Аел Кипър и ЦСКА.

Вашият коментар