ЦСКА разкара мрънкалото Кайседо

Начало » ЦСКА разкара мрънкалото Кайседо

ЦСКАЕквадорският национал Жорди Кайседо подписа договор с Тигрес, съобщиха от мексиканския клуб в официалния си „Туитър“ акаунт.

„Тигрите“ представиха нападателя с видеоклип, в който се виждат част от най-красивите му голове с екипа на ЦСКА.

Жорди Кайседо пристигна на „Българска армия“ през 2021 година. Той изигра 65 мача с червения екип, в които реализира 31 гола. Той започна с клетви за вярност към отбора и феновете, но в последните месеци се скъса да мрънка, че иска да напусне Армията.

„Червените“ ще приберат 2,5 млн. евро, колкото е неустойката на нападателя. На фона на ситуацията, сумата е повече от задоволителна. Тигрес е бивш отбор на бившия любимец на феновете на ЦСКА Емил Костадинов.

„Не е първият, няма да е и последният футболист, който върти такива номера. Критериите ми са останали високи. За мен Кайседо определено е средняк. Далеч е от определението за звезда. Не мисля, че би пробил в сериозен западен клуб. В играта с крака има много липси“, каза легендатаа Паро Никодимов пред „Тема Спорт“ по адрес на играча.

Рекордьорът по голове в Първа лига в съотношението „изиграни мачове/вкарани попадения“ Петър Жекое, също не пожали еквадореца.

„Кайседо беше средна работа, не е нещо кой знае какво. Той си помисли, че станал голям футболист тук, но вече не можеше да играе у нас, защото му научиха играта – не може да отлепи. Горе с глава беше силен, това му беше плюс. Технически с топка в крака не беше толкова добър обаче. Вкарваше момчето, но не беше чак такава класа“, заяви Жеката пред „Мач Телеграф“.