ЦСКА се договори с Шеридън

2010-08-05 11:58:00

ЦСКА се договори с ирландския нападател на „Селтик" Килиън Шеридън и остава само двата клуба да финализират трансфера, обяви спортният директор на „червените" Емил Костадинов.

Шеридън ще подпише личния си договор по факса. Контрактът му ще е за срок от 3 години. Той обаче ще влезе в сила, едва след като ЦСКА и Селтик подпишат договора за покупко-продажбата на нападателя. Шотландците са приели офертата на армейците, но все още не са парафирали сделката. Това се очаква да стане до дни.

"С Шеридън сме се разбрали, всичко е изяснено. Остава да се оправят формалностите между клубовете. Той няма да може да играе срещу „Черноморец" в неделя. Надявам се, че ще е на линия за следващия мач и да ни помогне за плейофите на Лига Европа", заяви спортният директор на "червените".

Шеридън е получил повиквателни за националните отбори на Ейре – мъже и младежи. Той е в списъка на Джовани Трапатони за контролата с Аржентина в Дъблин на 11 август, а същото така е повикан и евроквалификацията на младежите срещу Естония, която е с ден по-рано. Шеридън се завръща в България в петък или чак на 12 август. Той може да дебютира червените на 14 август при гостуването на Видима-Раковски.

Костадинов допълни, че новопривлечените италиански футболисти Марко Еспозито и Кристиан Тибони ще могат да играят за ЦСКА в шампионатния мач срещу „Черноморец".

Днес "армейците" играят протоколен реванш с „Клифтънвил" (Северна Ирландия). В първата среща в София ЦСКА би с 3:0. Мачът е от 21:45 българско време.

Вашият коментар