ЦСКА: Спокойно, няма проблеми

2010-11-18 13:22:00

Представителят за България на украинския милиардер Константин Жеваго Виктор Деменюк е поискал този запорa на "червените" акции

 

Украинският милиардер Константин Жеваго стои зад компанията "Пепаз трейдинг корпорейшън", която запорира акциите на ЦСКА и трансферите на Килиан Шеридън и Маркиньос.

Запорът върху акциите на Титан интернешънъл холдинг, собственик на ЦСКА, е наложен на 29 октомври от Софийски окръжен съд, а съобщението е вписано в Търговския регистър на 3 ноември. Запорът е по молба на "Пепаз трейдинг корпорейшън" със седалище в карибската държава Белийз. Запор е наложен и върху трансферните права на двама от най-конвертируемите футболисти на ЦСКА Маркиньос и Килиън Шеридън.

Причина е дългът на ЦСКА към украинския милиардер Константин Жеваго от преди две години в размер на 556 198,37 евро и 475 000 евро лихви върху главницата.

"Няма проблем, ще платим каквото трябва. Представителят за България на украинския милиардер Константин Жеваго Виктор Деменюк е поискал този запор. Трябва да платим, знаем за това още от преди две седмици. Със сигурност обаче сумата не е чак толкова голяма и непосилна, така че това не е нещо, което ще ни направи неспокойни", заяви единият от собствениците на ЦСКА Иво Иванов, цитиран от Гонг.

Вашият коментар