Чави на раздяла с Барса: Не ме оставиха да работя спокойно

Начало » Чави на раздяла с Барса: Не ме оставиха да работя спокойно
Чави Ернандес Барса
Снимка: ФК Барселона

Чави Ернандес бе уволнен от ръководството на ФК Барселона от поста треньор на мъжкия отбор, заедно с екипа си, след като не спечели трофей през сеона и най-вече за думи пред медиите за лошото финансово състояние на клуба – абсолютна реалност от 2-3 годиним която президентът Жоан Лапорта все обещава, но не успява да подибри.

44-годишният бивш мотор на атаката на Барса завърши с победа с 2:1 над Севиля и призна пред тв-камерите на “Мобистар“, че е искал да остане да води тима, въпреки тежката ситуация:

“Искахме да продължим да работим, но ръководствто реши така..  Мислех, че свършихме добра работа – 2 титли за 2,5 години в доста противоречива сложна икономическа ситуация.. Не бе оценено. Имам чувството, че всичко свършено от мен провокира земетресение.. Не можах да работя много спокойно..

Тази година не спечелихме титла заради 4 ключови мача, които не финализирахме добре. Иначе имам много да уча като треньор, в тактика..

Реакциите на футболистите бяха феноменални и се гордеем с тях! Фермин го нямаше на картата на Браселона, никой не го познаваше, но ни хареса и го открихме, повярва си. За мен той е от много висока класа. Прекрасно момче е, работлив, амбициозен, бих го взел на всяка война.

Аз си оставам куле докрай. Позитивен съм занапред.“